Începând cu data de 25 mai 2018 intra în vigoare Regulamentul General pentru Protecția Datelor. Vă rugăm să ne acordați câteva momente pentru a vă informa cu privire la datele pe care le colectăm de la dumneavoastră și în ce scop.

În momentul în care vizitați site-ul smd-plus.ro colectăm și stocăm următoarele date:

-          Adresa IP a dispozitivului prin intermediul căruia a fost accesat site-ul, precum și data și ora la care a fost accesat.

Aceasta este o măsura de securitate folosită pentru identificarea unui eventual atac informatic.

-          Paginile produselor pe care le-ați accesat.

Folosim această informație pentru secțiunea "Produse vizualizate recent", pentru a vă putea arăta produsele pe care le-ați vizualizat anterior. NU folosim aceste date pentru a intocmi un profil de utilizator.

-          Produsele pe care le adăugați in coș.

Aceasta este o măsură de analiză a performanței site-ului. O folosim pentru a identifica eventuale erori sau probleme de care s-ar putea lovi un utilizator la plasarea unei comenzi precum și pentru a îmbunatați experienta utilizării. În același timp folosim aceste date pentru a vă ajuta să reveniți la produsele din coș în cazul in care închideți accidental pagina. NU folosim aceste date pentru a întocmi un profil de utilizator.

În momentul în care vă creați un cont pe site-ul smd-plus.ro, sau plasați o comanda ca oaspete (comandă rapidă), colectăm și stocăm următoarele date:

-          Numele și prenumele dumneavoastră.

-          Adresa de email.

-          Numărul de telefon.

-          Adresa de livrare.

-          Adresa de facturare.

Aceste date ne sunt necesare pentru a procesa o eventuală comandă. În plus față de aceste date mai colectăm și stocăm și datele precizate mai sus, în scopurile precizate anterior.

Pe contul pe care vi l-ați creat pe site-ul smd-plus.ro asociem anumite date care țin de istoricul activității pe site. Acestea sunt:

-          Comenzile plasate

Ținem evidența comenzilor pe care le-ați plasat pe site-ul nostru atât pentru a vă putea oferi un istoric al achizițiilor efectuate căt și pentru a vă putea furniza serviciile post-vânzare (garantie, retur). Aceasta evidență include produsele, modalitățile de plată, modalitățile de livrare și adresele.

-          Data înregistrarii contului

-          Data ultimei accesări a contului

-          Data ultimei actualizări a datelor precizate

Folosim data înregistrării, data ultimei accesări si data ultimei actualizări pentru a putea stabili ce conturi sunt active sau inactive și ce date e posibil sa nu mai fie de actualitate.

-          Istoric mesaje și comunicări

Păstrăm o evidență a tuturor email-urilor și mesajelor pe care ni le trimiteți, precum și a răspunsurilor pe care vi le trimitem.

 

Acestea sunt datele pe care le colectăm de la dumneavoastră în momentul în care interacționați cu noi prin intermediul site-ului smd-plus.ro.

În cazul în care plasați o comanda care se finalizează (ajunge in stadiul în care trebuie să vă emitem o factură fiscala și să vă livrăm produsele) o parte din datele dumneavoastră sunt transferate în programul nostru de contabilitate si gestiune (ERP). Acest transfer ne este necesar pentru a putea întocmi documentele legale aferente achiziției efectuate de dumneavoastră (factura fiscala, certificatul de garantie și conformitate, bonul fiscal, etc.). În același timp acesta este singurul mod în care ne putem acoperi obligatiile legale și fiscale. Datele pe care le transferăm sunt: Numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de email, adresa de facturare, adresa de livrare și datele bancare (în cazul în care ați solicitat plata prin transfer bancar).

În cazul în care solicitați livrarea prin intermediul unei firme de curierat rapid suntem nevoiți sa impărtașim anumite date ale dumneavoastră cu acest terț, pentru a vă putea livra bunurile. Datele sunt: Numele și prenumele, numărul de telefon și adresa de livrare. Terții cu care colaborăm în prezent pentru livrare sunt: GLS Romania, Urgent Cargus, Nemo Express.

Avem convenții de confidențialitate si securitate semnate cu toți terții care ar putea avea acces la datele pe care ni le transmiteți. Aceste entități juridice NU au dreptul să împărtășească datele dumneavoastra cu alte entități sau persoane și NU au dreptul să utilizeze aceste date in scopuri proprii (marketing, remarketing, etc.).

De asemenea vă asigurăm că orice transfer de date efectuăm cu acești terți este securizat și criptat. 

Aveți oricând dreptul să ne solicitați o copie a datelor dumneavoastră. Va rugăm sa ne trimiteți acest gen de solicitare prin intermediul formularului site-ului AICI prin selectarea subiectul "Solicitare copie date" și expedierea mesajului. ATENȚIE avem nevoie de o adresa de email validă la care să vă putem răspunde. Dacă nu aveți acces la o adresă de email validă vă rugăm să ne adresați solicitarea telefonic la numărul 0374.490.902 sau pe email la adresa protectiedate@smd-plus.ro.ro. În cazul în care aveți cont pe site puteți solicita o copie a datelor direct in pagina "Contul meu".

Aveți oricând dreptul să ne solicitați ștergerea datelor dumneavoastră. Va rugăm sa ne trimiteți acest gen de solicitare prin intermediul formularului site-ului AICI prin selectarea subiectul "Solicitare ștergere date" și expedierea mesajului. ATENȚIE avem nevoie de o adresa de email validă la care să vă putem răspunde. Dacă nu aveți acces la o adresă de email validă vă rugăm să ne adresați solicitarea telefonic la numărul 0374.490.902 sau pe email la adresa office.online@smd-plus.ro. Ne rezervăm dreptul de a păstra orice date care țin de facturile, plătile, încasările sau garanțiile întocmite. Avem atât o obligație legala cât și un interes legitim să păstrăm aceste date dar vă asigurăm ca sunt doar stocate în scopuri de arhivare și istoric financiar NU sunt utilizate în afara obligațiilor legale și fiscale pe care le avem.

În încheiere am dori să vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă invităm să citiți Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) accesând linkul http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=1262.

De asemenea în cazul în care considerați că drepturile dumneavoastră cu privire la datele cu caracter personal au fost încalcate puteți depune o plangere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.